oktober 21, 2018

Jeugd BC Ricochet presteert goed

BC Ricochet ging de dag na kerst vroeg op pad richting Schijndel met vier jeugdspelers uit J1 te weten Pim, Ferry, Fabiënne en Sanne. Een verslag van John Kers.

Mixdubbel

De eerste wedstrijden stonden gepland om 8.35u, te beginnen met de mixdubbel: Ferry speelde met Fabiënne en Pim met Sanne. Ondanks het vroege tijdstip begonnen ze goed en wisten beide koppels hun partij te winnen. Omdat er gespeeld werd met een afvalsysteem, gingen ze een ronde verder. Als tweede wedstrijd stond voor iedereen een enkel op het programma. Sanne kon goed bijblijven, maar kwam net te kort om het in punten om te zetten en ze verloor haar wedstrijd. Pim gaf ook goed tegenstand, maar verloor ook zijn wedstrijd. Ferry en Fabiënne wonnen beiden de wedstrijd en gingen daarmee ook in de enkel een ronde verder.

Dubbel

Daarna volgden de dubbelwedstrijden (Ferry met Pim en Fabiënne met Sanne). Na een leuke wedstrijd verloren Ferry en Pim hun wedstrijd, Fabiënne en Sanne wonnen overtuigend en zij gingen een ronde verder.

Enkel

Toen volgde weer een ronde enkelspel. In deze ronde verloor Fabiënne na een goede partij de wedstrijd. Ferry zat lekker in zijn  spel en wist ook deze ronde te winnen, maar hier was wel een spannende driesetter voor nodig. Hij stond mooi in de halve finale. De tegenstander in deze wedstrijd was toch nog een maatje te groot en Ferry verloor die wedstrijd.

Halve finale

Toen verder met de mixdubbel. In deze wedstrijd gaven Ferry en Fabiënne alles, maar ze konden dit niet omzetten in punten en  zij verloren de partij. Pim en Sanne daarentegen hadden de smaak goed te pakken en wonnen hun wedstrijd en waren dus weer een ronde verder. In de laatste wedstrijd in de mixdubbel werd er zeker goed gespeeld, maar moesten de Wijkenaren toch toegeven en zo verloren zij.

Tweede

Blijft er nog over de meidendubbel. Doordat ze maar bleven winnen, stonden ze in de halve finale. Hier troffen ze sterke tegenstanders, maar door goed spel en doorzetten wisten ze deze ook te winnen en ja hoor, ze stonden in de finale. De meiden begonnen de wedstrijd goed, maar maakten toch te veel foutjes waar de tegenstanders goed gebruik van maakten. Fabiënne en Sanne verloren de finale en werden dus tweede.