januari 17, 2018

Fabienne en Ferry vallen in de prijzen

Fabienne en Ferry met hun prijzen

Voor een aantal jeugdspelers van BC-Ricochet stond afgelopen zaterdag het toernooi in Wijchen op het programma bij badmintonvereniging Smashing. John Kers doet verslag. Dit verslag is ook te vinden op ditiswijk.

De jeugdspelers waren daar met vier spelers: Mitchell, Ferry, Fabienne en Sanne was er met haar Chemps-groep. De eerste wedstrijden stonden gepland voor 09.30 uur. Ze speelden allemaal de enkel en dubbelwedstrijden: Mitchell met Ferry, Fabienne voor de gelegenheid met Valqiuria van de Chemps-groep en Sanne met Chantal, ook uit de Chemps-groep.

De damesenkelfinale gehaald…

Na een mooie seriewedstrijden in zowel het enkel- als dubbelspel was het vervolg bekend: Ferry en Fabienne werden met de enkel allebei eerste in hun poule wat betekende dat ze in de halve finale stonden. Het was ondertussen al rond de klok van 18.00 uur. Fabienne begon als eerste aan haar wedstrijd. Dat het nu toch wat moeilijker werd, bleek wel gedurende de wedstrijd: ze verloor de eerste set, maar herpakte zich goed en won de tweede én derde set. In de finale wachtte haar een geduchte tegenstandster, maar er waren toch ook wel kansen. De eerste set ging verloren, maar de tweede werd weer gewonnen.  Beiden waren al aardig vermoeid. Jammer genoeg werd de derde set verloren en was daar de tweede plaats voor Fabienne.

… en ook een herenenkeltje richting finale

Ondertussen was Ferry ook begonnen aan zijn volgende wedstrijd. Ook dit beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, maar door goed spel won hij deze netjes in twee sets. Ferry stond dus ook in de finale. Dit werd een wedstrijd met een extra dimensie, want van deze jongen had Ferry op een eerder toernooi in Amersfoort nog verloren. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden en niets bleek minder waar: het nog aanwezige publiek kreeg waar voor zijn geld en er werd goed gestreden.

Eindstrijd beslist in 3 sets

De eerste set werd gewonnen, de tweede verloren en na enkele spannende momenten won Ferry de derde.  De winst was een feit: Ferry was eerste in de onder 15. Ondertussen stond de klok al op 20.00 uur en konden de jeugdspeleres hun prijzen in ontvangst nemen. Na een tussenstop bij zo’n grote M waren ze om 22.00 uur weer thuis.

Deze resultaten smaken natuurlijk naar meer, dus goed blijven trainen en verbeteren zodat er nog vele prijzen kunnen volgen.