Badminton Club Ricochet
Badminton Club Ricochet


Algemeen

april 16, 2013
 

J’accuse … – een aanklacht naar aanleiding van “enkel-wedstrijden”

Meer artikelen van »
Geschreven door: avkuijk

Vooraf: dit verslag schrijf ik op persoonlijke titel en het vertegenwoordigt dan ook niet het standpunt van de vereniging.

 

Op wikipedia is te lezen waar de titel van dit bericht “J’accuse… “ (= Ik beschuldig) vandaan komt. De ernstige aanleiding en gevolgen van toen zijn niet vergelijkbaar met die waarover ik hier mijn hart wil luchten, maar de feiten zijn ernstig genoeg voor mij om me er regelmatig over op te winden.

In het vorige wedstrijdverslag van mijn team meldde ik namelijk dat een tegenstander onderuit ging en zijn enkel verstuikte; hij moest opgeven. In de 2 wedstrijden daarna gebeurde gek genoeg hetzelfde, toeval of niet?

Naar het ziekenhuis

Twee weken geleden was het opnieuw een heer die zijn enkel verstuikte; afgelopen woensdag was het de beurt aan een dame, zelfs al in haar enkelwedstrijd. Deze moest ze opgeven en daarna vanzelfsprekend ook de mixwedstrijd met haar partner. Waarschijnlijk heeft ze een gescheurde achillespees; dezelfde avond nog is ze met haar team naar een ziekenhuis gegaan om ernaar te laten kijken.

Een van de tegenstanders vertelde mij deze competitie een verhaal van een vergelijkbaar gladde vloer: daar bleef de club (officieel) klagen en dreigde uiteindelijk zelfs met een schadeclaim als er echt ongelukken zou gebeuren. Er kwam een nieuwe vloer …

Hoeveel ongelukken moeten er in de Hordenhal nog gebeuren? Aafjes hersenschudding had al tot gevolg dat ze zo’n 6 weken uitgeschakeld was. Je moet er toch niet aan denken wat er allemaal nog meer kan gebeuren (of al had kunnen gebeuren)!

Ook nog leuk nieuws

Op deze avond was er trouwens ook nog leuk nieuws: team 5 werd kampioen in de voorjaarscompetitie. Later blijkt pas dat ook wij in onze poule (11) op dat moment kampioen zijn geworden …

Maar op deze manier wil eigenlijk niemand winnen. De ongelukken verdringen voor mij (een heel groot deel van) mijn spelplezier en ik voel niet veel vreugde om het kampioenschap. Ik roep dan ook op om dit onderwerp bij de ALV van volgende week op de agenda te zetten. Ik kijk echt niet uit naar de verhuizing naar Mariënhoeve (waarschijnlijk hogere contributie, voor mij langere reistijd), maar als we er eindelijk een normale vloer krijgen, dan kunnen we misschien weer met (meer) plezier onze mooie sport beoefenen.

Albert van KuijkOver de auteur

avkuijk
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar