juli 23, 2018

Het tweede Driekernentoernooi groot succes

Dit verslag staat ook op ditiswijk en in verkorte vorm op de voorpagina van Wijks NIeuws / ’t Groentje van 2 mei 2013. Uitleg over het Zwitsers systeem en de uitslag van het toernooi staan in een artikel van Rick van Ek.

Nadat vorig jaar voor de eerste maal het Driekernentoernooi gehouden werd, moest er een vervolg komen. Op het Driekernentoernooi spelen de leden van de badmintonverenigingen uit de gemeente: SVL uit Langbroek, Fortissimo uit Cothen en Ricochet uit Wijk bij Duurstede.

Met dank aan…

Vorig jaar was het eerste Driekernentoernooi in Cothen en dit jaar was het de beurt aan Ricochet om het toernooi te organiseren. Na een aantal vergaderingen moest het op 13 april gaan gebeuren en ging de organisatie op zoek naar gulle gevers om het allemaal mogelijk te maken. En ondanks de crisis bleek er toch nog een aantal middenstanders bereid om te steunen, waarvoor dank: Lekhaven, Fietsdomein, Van Leeuwen Kaas, Expert Leersum, Bert de behanger, Fairplay, De Graaf vishandel, Albert Heijn Sluishoofd, Herbapharm, Ik hou van Badminton en Café-bar De Horden.

Spannende wedstrijden

Maar liefst 24 koppels hadden zich ingeschreven en die gingen om 11 uur van start. Elk koppel speelde maar liefst negen wedstrijden van 12 minuten volgens een systeem waarin rekening werd gehouden met speelsterkte. Daardoor maakte het niet uit hoe de samenstelling was: man/vrouw, vrouw/vrouw, man/man en/of jeugd. Het zorgde voor gegarandeerd mooie en spannende wedstrijden.  De dag vloog om en om 17.15 uur werd de laatste shuttle geslagen.

Bij de prijsuitreiking bleken dit de winnaars:

1. Tom en Thomas
  2. Ferry en Mitchell
  3. Gerard en Rien.

Jan en Joke kregen de aanmoedigingsprijs en de pechprijs ging naar Petra en Linda (Linda moest uitvallen na een blessure.)

Nog meer aanvallen!

Na alle plechtigheden stond er voor iedereen een heerlijk Chinees buffet klaar en na een dag fanatiek sporten ging dat er wel in. Het derde Driekernentoernooi zal plaatsvinden in april 2014.

De organisatie bedankt ook alle deelnemers aan het Driekernentoernooi hartelijk voor het slagen van deze fantastische badmintondag.