mei 25, 2018

Uitslag van het tweede Driekernentoernooi

Door Rick van Ek.

Een verslag van John Kers over het toernooi staat elders op de site.

Het toernooi is gespeeld volgens het Zwitsers systeem: ieder die speelt, krijgt een weging mee. De uitslag van de wedstrijd en de weging bepalen samen de uiteindelijke stand. Iedereen speelde 9 wedstrijden, een wedstrijd duurde 12 minuten en de punten werden gewoon doorgeteld.
Telkens speelden er 6 koppels en 1 ronde betekende dat twaalf koppels hun wedstrijd gespeeld hadden.
Verder speelde iedereen door elkaar en door de weging in het systeem kwamen de spelers steeds dichter bij elkaar qua sterkte. Dit leverde dus ontzettend leuke partijen op. Het was een succesvol toernooi wat voor de tweede keer werd georganiseerd en gespeeld werd door badmintonspelers van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Het was deze keer de beurt aan BC Ricochet om het te organiseren.

Deze dag is mogelijk dankzij sponsoring. De banen waren gesponsord door:
Fietsdomein, Van Leeuwen Kaas, Vishandel A. De Graaf, Expert Leersum, Lekhaven, Bert de Behanger, Ik hou van Badminton, Herbapharm, Café-bar De Horden.

Verder werd er nog gesponsord door: Albert Heijn (Sluishoofd) en Fairplay.