september 26, 2013

Ricochet haalt landelijk nieuws!

Van 16 t/m 22 september was het de landelijke Week van het Badminton. Dit is ook bij onze club niet ongemerkt voorbijgegaan. De woensdagavond was een van de hoogtepunten: de trainers kregen de door Fairplay gesponsorde kleding uitgereikt. Trainers Lennart, Fabian, Christian, Mitchell en Gerard hebben shirts en trainingspakken gekregen in de nieuwe stijl van de club.

Iedereen die het leuk vond om eens geheel vrijblijvend een shuttletje te slaan, was van harte uitgenodigd in de Hordenhal.

En nog spannender: de ambassadeur van de Week van het Badminton, Lotte Jonathans, was op bezoek op deze Open Avond. Daar hebben heel wat kinderen gretig gebruik van gemaakt! Lotte was verbaasd over zo veel enthousiaste kinderen die aan het sporten waren. Er waren dan ook veel rode hoofdjes met een grote glimlach bij de warming-up. De kinderen waren in de gelegenheid om met Lotte te praten en allerlei vragen te stellen. Dat deden enkele kinderen dan ook dankbaar. Sommigen kenden Lotte nog van de clinic die ze van haar hadden gekregen tijdens de Nederlandse kampioenschappen aan het begin van dit jaar.

Er was ook een verslaggever van de badmintonbond en een dag later al stonden een verslag en foto´s op hun landelijke site. We vormden die dag zelfs de grote foto bovenaan hun facebook-pagina! Ook op de site van de Week van het Badminton en in de Clear (het digitale blad van de bond) stond onze club prominent in beeld.

Op vrijdag was er een clinic met Paulien van Dooremalen en Ilse Vaessen, twee enthousiaste dames die internationaal gespeeld hebben. Een leuke en intensieve training met allemaal handige aanwijzingen en nieuwe technieken. Ondanks dat er veel kinderen op de eerste clinic van de avond waren, waren toch echt de senioren in overweldigend aantal aanwezig. Dit was de tweede keer dat Paulien een clinic bij ons gaf en het succes overtreft dat van verleden jaar. Het was een pittige training en er zullen hier en daar best wel wat spierpijntjes gekweekt zijn.

De Week van het Badminton werd zondag afgesloten met de start van de competitie: de zaal zag blauw van de nieuwe clubshirts. Zowel bij de senioren als bij de junioren waren er veel nieuwe gezichten. De senioren werden versterkt met nieuwe eigen jeugdspelers. Die hebben zich de eerste wedstrijden met veel succes staande weten te houden. Bij de jeugd waren er twee nieuwe teams en een team van verleden jaar, die ook enthousiast begonnen zijn aan hun competitie.

Kijk voor nog meer foto’s op het jeugdblog.

De club deed graag mee aan deze Week van het Badminton.

Kon je niet tijdens de Week van het Badminton, maar wil je wel een keertje komen kijken of meedoen? Kom dan een keertje langs vanaf 19.00 uur (jeugd) of 20.00 uur (senioren) op woensdag- of vrijdagavond in de Hordenhal of tussen 15.30 uur en 17.00 uur (oudere senioren) op dinsdagmiddag in de Vikinghal en maak alsnog kennis met deze (ont)spannende en tegelijk intensieve sport!

Activiteiten in het kader van de Week van het Badminton werden door heel het land gehouden in de periode van 16 september tot en met 22 september. De organisatie lag hierbij in handen van Badminton Nederland samen met de bij haar aangesloten verenigingen. Het doel van de week was om vooral niet-badmintonners op een leuke manier kennis te laten maken met de badmintonsport.

Badminton Club Ricochet organiseert in 2014 weer in de Week van het Badminton een open dag zodat men kan kennismaken met de badmintonsport.

Alles over de Week van het Badminton is te vinden op www.weekvanhetbadminton.nl www.facebook.com/BadmintonNederland en twitter.com/badm_nederland.