december 16, 2018

Jeugd BC-Ricochet uitgenodigd voor Yonex Dutch Open

John Kers schreef dit verslag; het staat ook al op ditiswijk/jong en op ditiswijk.

Van 8 t/m 13 oktober ’13 werd in Almere de Yonex Dutch Open gespeeld. De jeugdafdeling van Badminton Club Ricochet mocht er meedoen aan een speciale training door drie nationale topspelers.

Westrijden en trainingen

Op het toernooi spelen badmintonspelers en -speelsters uit heel Europa en Azië. Eerst worden er kwalificatiewedstrijden gespeeld om deel te mogen nemen aan het hoofdtoernooi  en dan eventueel op de zondag een finale te spelen. Er worden gespeeld: een heren- en damesenkel, een heren- en damesdubbel en een mixdubbel.

Naast het toernooi worden er door de badmintonbond ook trainingen georganiseerd voor de jeugdspelers van verenigingen. Deze trainingen worden gegeven door Nederlandse topspelers; dit jaar was er ook plaats voor de jeugdafdeling  van BC-Ricochet, op de finaledag.

Mooie slagenwisselingen

Om 11.30 uur begint de clinic, een bijzondere les van een uur. Dit jaar zijn er drie trainers: Ilse Vaessen, Josephine Wentholt en Ruben Jille. De tijd vliegt om; de jeugdspelers krijgen na afloop van de les een certificaat met een goodiebag en dan is het tijd om bij de echte topspelers te gaan kijken. Dit jaar staan er allemaal spelers uit Azië in de finales en zij maken er een mooie middag van, met mooie slagenwisselingen.

En nu zelf doen

Ook dit was weer een geslaagde en leerzame dag voor de Ricochet-jeugd en zij zullen de opgedane kennis dan ook zeker gaan gebruiken tijdens de eigen wedstijden om de winst binnen te halen.

Ben je nog geen lid en wil je ook eens kennismaken met de snelste racketsport, neem dan gerust contact op voor een aantal proeflessen.