oktober 21, 2018

Kampioen der kampioensteams

Op zaterdag 1 maart heeft Ricochet 3 in Arnhem de slotdag badminton gehad van de regiocompetitie badminton.

Dit verslag vind je ook op ditiswijk.

In de ochtend moest er in de poule/plaatsingsfase al direct hard gewerkt tegen 2 andere regiokampioenen. Uiteindelijk werden we daar 2e in de poule (5-5 tegen Vale Ouwe en 5-5 tegen Irene) en was het afwachten wat in de andere 2 poules gebeurde. Alleen de beste nummer 2 zou, samen met de nummers 1 van alle poules, doorgaan naar de halve finale. De uitslag liet lang op zich wachten, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord: wij gingen als beste 2e door naar de halve finales! Daar wonnen we met 7-3 van Hoevelaken en konden door voor de finale tegen Badminton ‘80. Na een spannende strijd en een uitslag 5-5 in wedstrijdpunten (dus geen enkele nederlaag geleden), heeft Ricochet gewonnen op een beter puntentotaal van alle sets en werd de beker om ongeveer 18.00 uur uitgereikt.

Alle spelers van het team verdienen complimenten, met een speciale vermelding voor de 2 jeugdspelers: Fabienne Kers en Ferry van Gelderen. Deze 2 spelers hebben met hun goede spel en tomeloze inzet een uitstekende bijdrage aan het team geleverd en zijn een belofte voor de toekomst van het badminton.