januari 19, 2018

Voorrondes clubkampioenschappen 2017

Het is weer zover: de voorrondes van de clubkampioenschappen zijn in volle gang!

(De tekst van dit artikel is geschreven door Fabian Payne; de foto’s zijn gemaakt door Marco Stoelinga.)

Op zondag 28 mei worden er de hele dag badmintonwedstrijden gespeeld in het witte hallencomplex op sportpark Mariënhoeve. De leden van de club strijden tegen elkaar voor de titel clubkampioen. Je kunt aantreden in singles, dubbel en mix spelsoorten. Maar voordat het zover is, worden er voorrondes gespeeld om te bepalen wie mag meedingen naar de top tijdens de finales. Er staat veel op het spel en er is de nodige spanning wat leuke en intensieve partijen oplevert.

Deze voorrondes worden op woensdag- of vrijdagavond gespeeld, na de reguliere training. Naast de inspanning die gemaakt is tijdens de training wordt dus wederom een prestatie vereist. Je komt niet zomaar in de finales!

Iedereen speelt op zijn niveau, met voldoende uitdaging. Er zijn dames en heren actief van alle leeftijden. Bijna iedereen doet mee aan dit populaire toernooi.

Voor de jeugd worden de wedstrijden op woensdagavond gespeeld onder toeziend oog van meerdere trainers, die tussentijds advies geven. Dat gaat om sportiviteit en regels, maar ook om slim spel, je hoofd koel houden en willen winnen.

Eenmaal verhit op de baan gaat er niets boven het willen uitspelen van je opponent. Het gevoel van onder hoge druk zorgen voor een dik verdiend punt is geweldig! Ik wil meer!

En klaar, drink je samen een drankje en kijk je samen terug op de wedstrijd. ”Ben ik tevreden? Heb ik hard genoeg gewerkt?” Genoeg materiaal voor de volgende wedstrijd.

We hebben er zin in; kom je ook een keer kijken of meespelen? (Kijken kan ook thuis op de bank: check out “Bc Ricochet” op facebook!) Op zaterdagmiddag 13 mei spelen we ook nog het altijd gezellige Driekernentoernooi.