Badminton Club Ricochet
Badminton Club Ricochet


Algemeen

december 14, 2019
 

Verslag van een competitiewedstrijd

Meer artikelen van »
Geschreven door: avkuijk

Tegen de studenten van Helios hebben we in Utrecht al gespeeld. Omdat Patrick op dat moment nog herstellende was van zijn blessure, viel Willem voor hem in. We wonnen er uiteindelijk met 1-7, alleen Willem verloor zijn single, wellicht omdat hij per ongeluk de eerste heer uitnodigde om tegen hem te spelen. Daar kwamen we toen helaas pas na een set achter…

Woensdagavond 27 maart trad het Helios-team in Wijk aan, met 3 heren en een sterke invallende dame.

Oorlogssterkte

Hun oorlogssterkte neemt niet weg dat de beide dubbels vlot (en het moet vermeld: die van de Wijkse heren met net iets minder tegenpunten als die van de dames) naar Ricochet gaan: 2-0.

Mijn single begint zeer voortvarend: het wordt 21-6 in de eerste set. In de tweede set gaat mijn tegenstander echter vol in de aanval én maak ik onder die druk iets te veel fouten. Het wordt iets van 15-21, een derde set is dus nodig. Ik bereik als eerste de wisselstand, maar mijn voorsprong is minimaal (11-10). Vervolgens voltrekt zich het Wonder van Wijk: bij een achterstand van 15-20 maak ik geen enkele fout meer – en hij 7 fouten op rij. Onvoorstelbaar, maar waar: door het oog van de naald, voor de poorten van de hel, met alle geluk van de wereld,  sleep ik de overwinning binnen met 22-20!

Helma speelt vooral tegen zichzelf en weet haar partij helaas niet te winnen; Arine doet dat wel: 4-1.

Weer een blessure

Patrick wint in zijn single de eerste set, verliest de tweede en dan in de derde… gaat zijn tegenstander (een hardloper notabene) door zijn enkel. Hij had dat ooit al eerder meegemaakt en was toen wel 9 weken uit de ‘running’. Een ijszak op de voet moet een zwelling voorkomen. Hij neemt een douche op een stoeltje en met een plastic zak rond zijn voet met schoen.

Afsluitend gaan de beide mixen weer makkelijk naar het Wijkse team. De eindstand is dus weer 7-1, maar de weg ernaartoe weer heel anders…

Ook team 2 (Marjolien, Corette, Danny, Tom) wint op deze avond.Over de auteur

avkuijk
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar