Badminton Club Ricochet
Badminton Club Ricochet


Algemeen

december 14, 2019
 

Ricochet verzorgt workshop voor Koningsspelen 2013

Meer artikelen van »
Geschreven door: avkuijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 26 april is Willem-Alexander al even de baas over vrijwel alle Nederlandse basisscholen: die ochtend worden op zijn initiatief voor het eerst de Koningsspelen georganiseerd. De landelijke coördinatie is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation. De dag begint met een Koningsontbijt voor de leerlingen van de scholen die zich hebben aangemeld voor dit geweldige evenement. Na het ontbijt gaan diezelfde leerlingen de calorieën weer verbranden door sport en spel. Ook CBS De Klim-op doet mee aan dit ontbijt en de Koningssportdag.

Een grote landelijke supermarktketen sponsort de duizenden ontbijtjes voor de kinderen. De gemeente Wijk bij Duurstede coördineert de verdeling van de sportlocaties voor de scholen: Mariënhoeve, de sporthallen, het plein met baskets en voetbalkooien voor de Vikinghal. Het lukt de Klim-op om de complete Vikinghal én het plein ervoor te reserveren voor die dag.

Vrijwilligers gezocht en gevonden

De school en de oudercommissie roepen ouders van leerlingen op om die dag als vrijwilliger mee te helpen bij de organisatie: zo wordt er beeldmateriaal vastgelegd, begeleiden ze op school de kleintjes (groep 1 t/m 4) als groepje naar de diverse Oudhollandse spelletjes waar ook weer andere ouders staan, en zijn er vele mensen nodig die in en rond de Vikinghal hulp bieden. Omdat er clinics en workshops voor specifieke sporten zijn, worden er behalve ouders ook trainers / sportclubs benaderd. In totaal helpen er die dag zo’n 35 vrijwilligers/clubleden.

In een artikel dat op 20 april op ditiswijk.nl verschijnt, wordt aandacht besteed aan het op dat moment pas definitieve programma van De Klim-op. Daarin staan ook de 7 workshops voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8).

Amy, Christiaan, Sandra, Ferry

Naast turnen, karate, basketbal – waarvoor Fairplay, de sportzaak op de Markt, als sponsor 2 buitenbasketballen cadeau geeft -, korfbal, touwtrekken en voetbal staat ook badminton prominent op de affiches die speciaal voor de clinics en workshops zijn gemaakt en opgehangen in de school. Op het affiche voor badminton prijkt o.a. Klim-op-leerlinge Amy.

Binnen de club meldt zich heel snel een aantal mensen dat de badmintonclinic wil verzorgen. Uiteindelijk staan die ochtend Chirstiaan als hoofdtrainer, Elianne, Sandra en, na toestemming van zijn middelbare school om toch in de Vikinghal te zijn op deze reguliere schooldag, Ferry paraat om de kinderen een lesje te leren …

Elianne!

Voor Elianne is het een heel bijzondere dag. Zij heeft namelijk zelf les gegeven op de Klim-op, werkt momenteel bij de supermarkt die hoofdsponsor is (tegenover het plein bij de Vikinghal …) én speelt natuurlijk zelf graag ook een potje badminton als lid van onze vereniging!

De kinderen kunnen die ochtend in groepjes rouleren en zo kennismaken met 4 van de 7 aangeboden sporten. Maar al snel regent het pijpenstelen en is het niet meer te doen om de kinderen nog de 4 sporten buiten op het plein te laten doen. De hele meute komt natuurlijk naar binnen en dan improviseren de 3 binnensporten erop los om toch alle kinderen op te vangen en ze een fijne sportochtend te laten beleven! Het zaaltje waar de workshop karate is, herbergt ongeveer 3x zo veel kinderen als daarvoor en ook in de zaal zelf moeten de turntrainsters een lange rij laten vormen voor de tumblingbaan – waar zelfs schoolmeesters uit baldadigheid een salto op (moeten) maken.

Badmintondrukte

Er is in de andere helft van de zaal uiteraard maar ruimte voor 3 badmintonvelden en lang niet alle kinderen kunnen op een veld spelen. De badmintontrainers zijn echter niet voor een gat te vangen: ze brengen de rest van de kinderen gewoon onder bij het behendigheidsparcours dat aan de rand van de zaal, naast de velden, toch al onderdeel uitmaakte van de warming-up …

Na afloop van de badmintonclinic ligt er promotiemateriaal klaar in de vorm van folders, ballonnen en stickers. Dat de sport als zeer leuk wordt ervaren en graag opnieuw gespeeld wordt door sommige kinderen, blijkt uit het feit dat zich onder de Klim-op-leerlingen van die ochtend inmiddels meerdere workshoppers hebben gemeld om op woensdag een shuttle mee te slaan tijdens de training in de Hordenhal, een mooi succesverhaal dus.

2013 wel, maar 2014 niet

Namens Ricochet bedank ik hierbij nogmaals de enthousiaste trainers, de sponsorende super en de meewerkende gemeente.

In 2014 valt de dag van de Koningsspelen midden in een vakantie. Dan zijn er helaas op geen enkele Wijkse basisschool Koningsspelen.Over de auteur

avkuijk
%d bloggers liken dit:
Spring naar toolbar