Corona Nieuws

PROTOCOL THUISWEDSTRIJDEN COMPETITIE 2020-2021 9 September 2020

Omdat badmintonnen tijdens Coronatijd niet hetzelfde is als normaal, zijn er een paar belangrijke regels en protocollen waar we ons aan moeten houden. Dit geldt voor iedereen! Net zoals de Overheid rekenen wij op de verantwoordelijkheid van de leden en bezoekers om de regels op te volgen.

In de sporthal zijn er duidelijke markeringen geplaatst om aan de voorschriften voor binnensport te voldoen. Bij binnenkomst is een duidelijk looproute gemarkeerd. Bij binnenkomst dien je je handen te reinigen met de aanwezige desinfectiegel. Op de tribunes zijn duidelijk markeringen aangebracht waar je wel en niet kan zitten. Hou je aan deze markeringen. Ten alle tijden geldt de 1,5 meter afstand regel als je niet op de baan aan het badmintonnen bent. Er zijn ook beperkingen in het gebruik van de kleedkamers: • Er geldt een maximum aantal van 6 mensen tegelijk in de kleedkamer. • Kleed je thuis al om. Het is niet de bedoeling om je om te kleden in de kleedkamer. • Vul je bidon of drinkfles ook al zoveel mogelijk thuis. • Gebruik het toilet alleen indien echt noodzakelijk. • Douchen is niet mogelijk! Doe dat dus thuis. Hieronder een opsomming van de richtlijnen waar elke speler zich aan dient te houden:

a) Blijf thuis bij klachten (verkoudheid, koorts, hoesten en benauwdheid) en kom niet in aanraking met je medespelers voor de wedstrijd. Volg altijd de algemene richtlijnen van het RIVM.

b) Kom maximaal 15 minuten van te voren naar de sporthal

c) Spelers komen de sporthal binnen via de hoofdingang van de hal, met minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar. Hou rekening met de belijning en de pijlen op de grond.

d) Iedereen heeft zijn eigen plekje in de hal waar hij/zij zijn spullen kwijt kan, met daarbij een zitplek op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Blijf zoveel mogelijk rond de eigen baan.

e) Spelers zorgen voor binnenkomst dat de handen gedesinfecteerd zijn.

f) Bij binnenkomst wordt iedereen die binnenkomt geregistreerd.

g) Bidons, eten, drinken en handdoek alleen zelf gebruiken en van huis uit meenemen zodat je niet hoeft te vullen in de hal, kleedkamers zijn beperkt te gebruiken.

h) Bij jeugd wedstrijden zijn maximaal 2 begeleiders toegestaan per team.

i) Douchen is niet mogelijk.

j) Het toilet in de kleedkamers kan wel worden gebruikt.

k) Na de competitiewedstrijd dient de tegenstander direct de sporthal te verlaten.

l) De zaal wordt via dezelfde deuren verlaten, alleen gebruik je de andere pijlen op de grond.